زعفران سفید یا کنج


زعفران سفید یا کنج
با جدا کردن زعفران سرگل از دسته، قسمت ریشه باقی می ماند که در ایران به آن زعفران سفید و یا کنج گفته می شود.
در اروپا این قسمت به نام White (سفید) یا Style (خامه) معروف است. بر خلاف تصور برخی افراد مبنی بر اینکه کنج، نسبت به سرگل عطر بیشتری دارد، بررسی های علمی نشان می دهد مواد ارزشمند زعفران تنها در کلاله قرمز رنگ آن نهفته است.
این مواد (مخصوصا کروسین به عنوان عامل رنگ زعفران)، در اثر حرکت در بافت گیاهی از کلاله به خامه منتقل می شود به دلیل وجود رطوبت بیشتر در خامه، در ظاهر عطر بیشری از خامه به مشام می رسد.
کنج زعفران جزء دسته بندی انواع زعفران قرار نمی گیرد اما به دلیل رنگ و ظاهر زیبای آن و اینگه امکان تقلب ندارد، مورد توجه قرار می گیرد.