زعفران دسته

ali.piri فوریه 12, 2019 0 Comments
زعفران دسته

زعفران دسته

زعفران دسته اصلی ترین و پایه ای نوع زعفران بوده که از کنار هم چیده شدن و خشک شدن تمامی یک رشته زعفران شامل کلاله و خامه بدست می آید.

بخش خامه معمولا 3 تا 5 میلیمتر بوده و بسته به کیفیت زعفران، بخش کلاله میتواند از آن بلند تر یا کوتاهتر باشد. چینش رشته ها بر روی هم یا به حالت یک سویه و یا دو سویه میباشد. در چینش یک سویه، کلاله ها روی یکدیگر و خامه ها نیز بر روی هم قرار میگیرند.

در چینش دوسویه، کلاله ها در دو طرف و خامه در وسط قرار میگیرند. در حالت دوم چون بخش زرد رنگ در وسط قرار میگیرد، کلاله جلب توجه بیشتری دارد. از آنجا که دسته بندی رشته زعفران معمولا توسط بانوان انجام میشود. به زعفران دسته، زعفران دختر پیچ یا دسته دختر پیچ نیز میگویند.

زعفران دسته در درجه بندی سازمان ملی استاندارد و نیز استاندارد 259-1، زعفران رشته ای درجه 4 نام دارد. قدرت رنگ دهی زعفران دسته بین 120 تا 150 واحد میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *