روش تهیه ی چای زعفران

ali.piri فوریه 19, 2019 0 Comments
روش تهیه ی چای زعفران

روش تهیه ی چای زعفران

زعفران همواره در بین ایرانی ها از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده، طعم و عطر دلنشین آن همواره یادآور غذاهای اصیل ایرانی است.

علاوه بر استفاده از زعفران در تهیه و تزیین غذاها، این ادویه ارزشمند و پر خاصیت از خواص درمانی بسیاری برخوردار بوده، زعفران در طب سنتی از جایگاه ویژه ای برای درمان بیماری ها به ویژه رفع اضطراب، استرس، ناراحتی و افسردگی برخوردار است.

زعفران بوی قوی و طعمی تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام بخشی و خواب آور است و توصیه متخصصان طب سنتی برای اینکه همیشه شاد و خندان باشید، استفاده از زعفران در طبع غذاها و نوشیدن چای و دمنوش زعفران است.

برای آشنایی بیشتر با خواص چای زعفران به منظور درمان بیماری ها در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

گیاه شناسی زعفران

زعفران گیاهی کوچک، پیاز دار و چند ساله است که ارتفاع آن بین 10 تا 30 سانتی متر متفاوت است. از وسط پیاز قهوه ای رنگ این گیاه، تعدادی برگ باریک و دراز و از وسط برگ های آن، ساقه گل دار خارج می شود که به یک تا سه گل بنفش یا ارغوانی منتهی می شود.

گل زعفران دارای سه پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله سه شاخه به رنگ متمایل به نارنجی است. قسمت مورد نظر ما، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و بسیار معطر و کمی تلخ است. در کل، زعفران ماده غذایی بسیار با ارزشی است که به مقدار کم از گل زعفران بدست می آید.

در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 کیلو گرم گل زعفران بدست می آید که وزن 5 کیلو گرم زعفران تازه بعد از خشک شدن، به یک کیلو گرم می رسد.

خواص چای زعفران (طبیعت و خواص درمانی)

طبع زعفران گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی دمنوش یا چای زعفران به شرح زیر میباشد:

یکی از مهمترین خواص چای زعفران کمک به درمان و رفع افسردگی است. نوشیدن چای زعفران در صبح خاصیت نشاط آور داشته، افرادی که به افسردگی مبتلا هستند می توانند چند نوبت در روز این نوع چای را استفاده کنند و از اثرات شادی آور و فرح بخش آن برخوردار شوند.

به طور کلی نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب به مردم توصیه می شود. گیاه زعفران دارای مواد آنتی آلزایمر است و به عنوان تقویت کننده قوی حافظه شناخته شده است و استفاده از آن به خصوص در کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به فراموشی و آلزایمر دارند، بسیار توصیه می شود.

گیاه زعفران، به دلیل رنگدانه هایی که دارد، دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد سرطانی است. لذا مصرف چای و استفاده از آن در پخت غذا ها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده، از بروز سرطان پیشگیری می کند.عصاره زعفران در بسیاری از موارد توانسته باعث مهار رشد تومورهای مختلف گردد.

از دیگر خواص چای زعفران که در طب سنتی از آن زیاد استفاده می شود، استفاده از آن به منطور تسهیل و تسریع روند زایمان است. نوشیدن چای زعفران برای تقویت قلب مفید است. زعفران دارای مقدار زیادی منگنز، آهن، پتاسیم و ویتامین ث و ب6 می باشد.

از این رو مصرف آن برای رفع بسیاری از بیماری ها نظیر تنظیم قند خون، رفع کم خونی، تنظیم فشار و مقابله با عفونت و بیماری ها موثر است.

نحوه تهیه چای زعفران

دم کردن زعفران با آماده نمودن چای زعفران به عنوان یک نوشیدنی متفاوت بوده، برای تهیه این چای، مقدار یک سوم قاشق چایخوری زعفران رو در یک قوری آب جوش به همراه مقداری چای بریزید و احازه دهید تا دم بکشد، سپس همراه نبات یا شکر، یک چای زعفران خوش عطر و طعم نوش جان کنید.

مضرات چای زعفران (موارد احتیاط و منع مصرف)

از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد، بنابراین زنان حامله باید از خوردن زیاد زعفران در بارداری اجتناب کنند. زیرا زیاده روی در مصرف چای یا دمنوش زعفران خطر سقط جنین را به همراه دارد. زیاده روی در مصرف چای زعفران برای کلیه ها مضر است و اشتها را نیز کم می کند.

لازم است بدانید تحقیقات محققان نشان داده، مصرف 5 گرم زعفران در یک وعده غذایی باعث استفراغ، کاهش ضربان قلب، سرگیجه، بی حالی، زردی پوست و عوارض خطر ناک دیگر می شود که این عواقب حتی می توانند منجر به مرگ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *